Місія центру – дослідження, популяризація та впровадження у виробництво технологій екологічного землеробства та тваринництва.
Мета центру: створення системи виробництва та переробки екологічно безпечних продуктів харчування; формування культури споживання екологічно безпечної продукції; впровадження системи маркетингу та реклами екологічно безпечної продукції.
Принципи екологічного землеробства та тваринництва:
- сільське господарство має підтримувати і зміцнювати здоров'я ґрунту, рослин, тварин, людей та всієї планети цілісно та в повному обсязі;
- сільське господарство має брати до уваги функціонування циклів живої екологічної системи, покращувати його, без втручання та його грубого порушення в системі;
- сільське господарство має базуватись на відносинах, що гарантують соціальну справедливість, беручи до уваги суспільне життя та життєві можливості;
- сільське господарство має вестись раціонально та відповідально, щоб захистити здоров'я та благополуччя середовища, нинішнього та майбутніх поколінь.
Переваги екологічного землеробства та тваринництва:
- отримані продукти харчування є екологічно безпечними, більш повноцінними у харчовому відношенні, підвищують здатність захисних систем організму людини протидіяти несприятливому впливу навколишнього середовища;
- продукція екологічного землеробства та тваринництва є дешевшою ніж при традиційних формах господарювання;
- методи екологічного землеробства дозволяють отримувати вищі урожаї в умовах посушливого клімату та в періоди посухи;
- корми вирощені за технологіями екологічного землеробства підвищують продуктивність тваринництва;
- екологічне землеробство та тваринництво є ключовим фактором глобальної екологічної безпеки планети.
Контакти:
79000, м. Львів, вул. Матейка, 4
тел./факс: (032) 261-07-30